Foto: TT/Arkiiv

Fastställer dom mot låtsaspolis

MALMÖ Hovrätten fastställer den tingsrättens dom från i somras om en hässleholmare som utgav sig för att vara polis.
24-åringens dom om skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Det var inte första gången som mannen låtsades vara polis. I juni i fjol dömdes han för att ha utgett sig för att vara polis och visiterat en man och en kvinna. Han dömdes då bland annat för sexuellt ofredande sedan han under visitationen tagit kvinnan på brösten, insida lår och rumpa. En dom som fastställdes av hovrätten i april i år.
Men mellan tingsrättens och hovrättens dom var mannen i farten igen – bokstavligt talat.

En falskskyltad bil, med registreringsnummer som tillhörde en verklig civilpolisbil av samma märke, susade om en riktig polis på E6:an. En äkta civilpolis hängde på, och uppmätte hastigheten på den falska polisen till 187 km/h på 110-väg. Den falska polisen körde med blåljus på, och for om minst tre bilar på höger sida.
När mannen stoppades hade han flera attiraljer i bilen som kunde få honom att framstå som polis. Där hittades också ett anteckningsbrott med personuppgifter på en rad personer. När dessa kontaktades framkom att de stoppats av vad de trodde var en riktig polis.

Tingsrätten i Helsingborg dömde mannen till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Mannen överklagade delar av domen, men hovrätten har nu fastslagit tingsrättsdomen.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Brukar du rösta på dagens fråga?

Loading ... Loading ...