Annons

Ingen tog emot äldre man

TYRINGE En äldre man skulle bli insläppt av hemtjänstpersonalen efter att ha blivit hemkörd från sjukhuset – men fick vänta förgäves eftersom ingen kom.
Hässleholm • Publicerad 7 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

En äldre man skulle bli insläppt av hemtjänstpersonalen efter att ha blivit hemkörd från sjukhuset – men fick vänta förgäves eftersom ingen kom. Nu gör kommunens omsorgsförvaltning en lex Sarah-anmälan.

Mannen hade varit på sjukhus efter ett fall i hemmet men skulle tillbaka hem. Sjukhusets personal skulle då meddela hemtjänstpersonalen vilken tid de skulle möta upp för att hjälpa honom in, och gjorde detta, men av någon anledning föll ärendet sedan mellan stolarna. Personen som skulle låsa upp för honom fick därmed aldrig besked om att han var på väg hem.

Annons

Istället var det grannar till mannen som slog larm efter att de sett honom stå ensam på gatan. Då ringdes hemtjänstpersonalen in och mannen kunde få hjälp in.

Ingen avvikelserapport skrevs dock.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons