Annons

Dam rånades på väg till Coop

Osby En äldre dam rånades på onsdagseftermiddagen vid klockan 15.10 utanför Coop av ett par killar i 15-16-årsåldern på cykel.
Osby • Publicerad 8 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt damens egna uppgifter var hon på väg att handla och gick med sin rollator på väg till Coop i Osby. På vägen till butiken låg en kille som cyklat omkull. Hans kompis stod bredvid med sin cykel. Damen frågade om de behövde hjälp, om hon skulle ringa efter en ambulans, men killarna bara skrattade.

Hon fortsatte att gå mot Coop och plötsligt kom de bägge ungdomarna på cykel och ryckte i farten till sig damens handväska. Hon blev förstås chockad och tog sig in på Coop där personalen ringde polisen.

Annons

I väskan fanns inget bankkort, endast kontanter, pass och mobiltelefon. Men damen, som har diabetes, hade i sin väska remisser och medicinlista och behöver sitt pass för att hämta ut sin medicin. Handväskan var gråblå.

Damen satt och väntade på polisen i 1 timme och 20 minuter, sedan var hon tvungen att gå hem för att ta sin medicin och få i sig något att äta. Som tur var hade hon nycken till hemmet i fickan. Hon fick gå hem utan att handla eftersom hennes pengar i handväskan var borta.

Hon beskriver att en av pojkarna hade en röd jacka, typ poplin, och den andra killen bar svart jacka.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons