Annons

L vill ta krafttag mot erosionen

skåne Liberalerna i Region Skåne kräver krafttag mot stranderisionen.
Publicerad 8 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Stranderosionen äter upp delar av Skånes stränder. Många meter strand har försvunnit ut i havet.                               Arkivbild
Stranderosionen äter upp delar av Skånes stränder. Många meter strand har försvunnit ut i havet. Arkivbild

De kräver en ökad tydligare statlig samordning av frågan samt pengar till insatser för att motverka stranderosionen.

Annons

Det är inte rimligt att enskilda kommuner, som Trelleborg eller Skurup, på egen hand ska stå för hela kostnaden vad gäller att skydda och bevara de naturresurser som tillhör alla, menar Liberalerna.

- Med tanke på hur allvarlig situationen är bör nu även förslaget om att inrätta en nationell kustmyndighet beaktas. En sådan myndighet hade kunnat samla expertkunskap kring stranderosion, översvämningar och havsnivåhöjningar och samtidigt ha muskler nog att ta ett helhetsansvar för den skånska kuststräckan. Det är av yttersta vikt att vi nu så snart som möjligt får till en mer långsiktig planering av skyddet av den skånska kuststräckan, säger Louise Eklund.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons