Annons

Man döms för dopningsbrott

Osby • Publicerad 8 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Natten till den 17 oktober ifjol färdades en man i 50-årsåldern på Glimåkravägen i Lönsboda när han stoppades av en polispatrull.

När patrullen samtalade med mannen fattade de tidigt misstanke om att han var påverkad.

Annons

I polisens rapport beskriver patrullen hur han ”uppträtt slött”.

Vid skyddsvisitationen påträffades en kanyl och en pump i mannens bröstficka och patrullen beslutade därför att söka genom hans bil.

I bilen upphittades ännu fler pumpar och kanyler, men även misstänkta dopningspreparat.

I förhör hävdade mannen först att han inte visste varifrån de dopningsklassade preparaten kom och menade att de måste ha legat i bilen när han köpte den.

Initialt förnekade han även att han var påverkad när han stoppades.

Dessutom saknade han körkort vid tillfället.

I januari i år stoppades mannen återigen i sin bil, den här gången i Kristianstad, och även då körde han utan behörighet samtidigt som att han var påverkad.

Kort därefter åtalades mannen för en serie brott och tingsrätten har nu valt att döma mannen, som även ändrat sig och erkänt gärningarna.

Således döms han för grov olovlig körning i två fall, rattfylleri i två fall, ett ringa narkotikabrott samt ett fall av dopningsbrott.

I domen konstateras det att han förekommer under 49 avsnitt i belastningsregistret och att han dessutom i dagsläget avtjänar ett fängelsestraff för andra brott.

Annons

Sammantaget menar rätten att den nya brottsligheten ”motsvarar ett högt bötesstraff”, enligt domen.

Rätten har valt att döma honom till dagsböter om sammanlagt 5 000 kronor.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons