Förskola för framtidens idoler. Foto: Kristina Höjendal

Ny förskola startar med musikprofil

HÄSSLEHOLM Har du småbarn som älskar att sjunga och dansa? Då kan kanske Hässleholm nya förskola vara något. Där läggs fokus på musik.

I Röinge gamla skola pågår förberedelserna inför nystarten av en förskola med en helt ny profil. Ett 40-tal barn kommer att få plats när förskolan Noten är fullt utbyggd.

Verksamheten beräknas starta i början av nästa år och nu går det att ansöka om plats.
– Uppstarten av Musikförskolan Noten skapar de extra förskoleplatser som vi bedömer att vi behöver för att möta upp den kommande tidens efterfrågan i Hässleholms tätort. På så sätt undviker vi uppstart av kortsiktiga, tillfälliga förskolelösningar och kan erbjuda bättre kontinuitet i verksamheten för barn och vårdnadshavare, säger förskolechefen Christer Pettersson i Hässleholms kommun.

Målet för musikförskolan Noten är att väcka och stimulera barnens musikintresse och känsla för musik på ett enkelt och naturligt sätt.
Utöver musik kommer mycket fokus att läggas på bild, lek, musik, dans och rörelse. I övrigt kommer förskolan att följa samma pedagogiska riktlinjer som övriga förskolor i kommunen.
– Med glädje, musik och skapande växer varje barn. Jag ser musik som en viktig uttrycksform för barn. Vi lär oss alla genom att se, höra och göra, det vill säga vi lär oss genom våra sinnen, menar Helena Jonasson, som blir förskolechef bland annat för Noten.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du på festival i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar