People comfort each other as they stand near the scene Thursday, Nov. 8, 2018, in Thousand Oaks, Calif. where a gunman opened fire Wednesday inside a country dance bar crowded with hundreds of people on "college night," wounding 11 people including a deputy who rushed to the scene. Ventura County sheriff's spokesman says gunman is dead inside the bar. (AP Photo/Mark J. Terrill)
People comfort each other as they stand near the scene Thursday, Nov. 8, 2018, in Thousand Oaks, Calif. where a gunman opened fire Wednesday inside a country dance bar crowded with hundreds of people on "college night," wounding 11 people including a deputy who rushed to the scene. Ventura County sheriff's spokesman says gunman is dead inside the bar. (AP Photo/Mark J. Terrill)
People comfort each other as they sit near the scene Thursday, Nov. 8, 2018, in Thousand Oaks, Calif. where a gunman opened fire Wednesday inside a country dance bar crowded with hundreds of people on "college night," wounding 11 people including a deputy who rushed to the scene. Ventura County sheriff's spokesman says gunman is dead inside the bar. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Sheriff's deputies speak to a potential witness as they stand near the scene Thursday, Nov. 8, 2018, in Thousand Oaks, Calif. where a gunman opened fire Wednesday inside a country dance bar crowded with hundreds of people on "college night," wounding 11 people including a deputy who rushed to the scene. Ventura County sheriff's spokesman says gunman is dead inside the bar. (AP Photo/Mark J. Terrill)
This image made from aerial video show officers around a Police SUV in the vicinity of a shooting in Thousand Oaks, California, early Thursday, Nov. 8, 2018. Authorities say there were multiple injuries - including one officer - after a man opened fire in Southern California bar late Wednesday. (KABC via AP)
In this image made from aerial video, police vehicles block an intersection in the vicinity of a shooting in Thousand Oaks, California, early Thursday, Nov. 8, 2018. Authorities say there were multiple injuries _ including one officer _ after a man opened fire in Southern California bar late Wednesday. (KABC via AP)
In this image made from aerial video, police vehicles line a road in the vicinity of a shooting in Thousand Oaks, California, early Thursday, Nov. 8, 2018. Authorities say there were multiple injuries _ including one officer _ after a man opened fire in Southern California bar late Wednesday. (KABC via AP)

Ny masskjutning i USA – 12 döda

Flera personer har skadats i samband med en masskjutning på en bar i Thousand Oaks i Ventura County, den västligaste delen av Los Angeles-området.

Skottlossningen ägde rum på Borderline Bar & Grill  vid 11.20-tiden på kvällen, lokal tid. 12 personer dödades, varav en var polis som gått in i lokalen med anledning av skottlossningen.
– Han gick in för att rädda liv, för att rädda andra människor, säger Ventura Countys sheriff Geoff Dean till NBC Los Angeles.

Enligt lokaltidningen Ventura County Star har gärningsmannen använt ett halvautomatiskt vapen. Utöver de 12 döda ska det finnas många fler skadade. Cirka 30 skott har avlossats.

Det kan vara betydligt fler skadade än vad som ännu är känt. Enligt polisen var det hundratals personer inne i baren, som beskrivs som countyts största countrydanslokal, vid tiden för skjutningen. En del gäster krossade rutor för att ta sig ut och undkomma kulorna medan andra gömde sig på olika ställen i byggnaden. Enligt Ventura County Star var det college-kväll på stället som är beläget i närheten av tre olika universitet.

Ett vittne, John Hedge, berättar för ABC 7 att han sett en misstänkt person kasta rökgranater inne på restaurangen och att han även sett en säkerhetsvakt bli skjuten.

– Jag var vid ytterdörren och jag pratade med min styvfar. Jag började precis höra dessa höga smällar. Pop, pop, pop. Det var troligen tre eller fyra, jag kastade mig i marken. Jag tittar upp och ser att säkerhetsvakt är död. Tja, jag vill inte säga att han var död, men han blev skjuten. Han var nere. Skytten kastade rökgranater överallt. Jag såg honom peka på kassans baksida … och han fortsatte bara skjuta. Jag sprang ut genom ytterdörren, berättar han.

Ventura County Star rapporterar att den skytten själv har hittats död inne i byggnaden. Han har ännu inte identifierats.