Annons

Ordföranden tackar för sig

Fotboll Hasse Bengtsson lämnar sitt uppdrag i Hässleholms IF efter sex år.
Sport • Publicerad 8 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Hasse Bengtsson. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Hasse Bengtsson. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Bengtsson har inte enbart varit ordförande i HIF, utan haft olika engagemang i Lund, Helsingborg och på Österlen. Det har alltså blivit mycket pendlande för HIF-ordföranden.

Annons

Hasse Bengtsson kan se tillbaka på sex givande och händelserika år.

Hur ser du på den gångna säsongen för A-laget?

Bengtsson vill lyfta fram samarbetet mellan Österåsklubbarna. Han pekar på renoveringen av Österås som något mycket positivt.

Skulle du vilja se en sammanslagning mellan klubbarna?

Annons

Bengtsson är en av många ideella eldsjälar inom föreningslivet. Dessa är livsviktiga för att driva verksamheten – men när det handlar om en klubb på division 2-nivå hade det kanske behövts en sportchef i organisationen. Detta är en fråga Bengtsson och de övriga i HIF-ledningen länge diskuterat. Han konstaterar att det skulle vara önskvärt att ha en sportchef med kompetens och tid att leda verksamheten – men på den här nivån hindras klubbarna av den ekonomiska verkligheten.

Anders ”Knippet” Karlsson har nämnts flera gånger som en tänkbar sportchef i HIF och Bengtsson hade gärna sett ”Knippet” i den rollen. Frågan är dock om klubben har råd att ha en avlönad sportchef.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons