Annons

Rutkrossare överklagar dom

Lönsboda/Osby Den man som dömts för att ha krossat rutor till busskurer i Osby och en vänthall i Lönsboda överklagar nu domen.
Osby • Publicerad 8 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

För några veckor sedan dömde Hässleholms tingsrätt en man i 25-årsåldern för att med systematik ha krossat samtliga fönsterrutor till vänthallen på busstorget i Lönsboda.

Dessutom ska han vid ett annat tillfälle ha krossat rutor till busskurer även i Osby.

Annons

Vid båda tillfällena fanns ögonvittnen till händelserna och vid det förstnämnda omhändertogs han av polis i nära anslutning till platsen.

Mannen dömdes av tingsrätten till villkorlig dom samt dagsböter om sammanlagt 5 000 kronor. Dessutom dömdes han till att betala skadestånd om cirka 75 000 kronor.

Nu har mannen, via sin advokat, överklagat tingsrättens dom och menar att han ska frikännas från åtalspunkterna.

I överklagandet menar mannen att tingsrätten gjort en felaktig bevisvärdering, bland annat menar han att några av vittnena till händelsen i Osby haft anledning att ”beljuga” honom.

Vad gäller händelsen i Lönsboda menar mannen, som fortsatt förnekar brott, att såväl mörker som avstånd gjort att vittnesuppgifterna ska bedömas vara osäkra. Av den anledningen ska det enligt honom inte gå att utesluta att vittnena misstagit sig.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons