Annons

SD vill utreda ambulansflyg

Skåne Regionstyrelsen beslutade nyligen att dra sig ur kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg.
Publicerad 8 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Sveriges landsting ska tillsammans köpa in sex ambulansflyg för 600 miljoner kronor. 2015 sa regionfullmäktiges rödgröna majoritet med SD ja till att ingå i förbundet och betala pengar till ambulansplanen. Alliansen var emot.

Nu gick SD med på att dra sig ur förbundet.

Annons

– Vi kan konstatera att det enda kommunalförbundet har gett oss till dags datum är en kostnad. Vi nås av information att det kan dröja till 2022 innan några ambulansflyg är på plats. I det kärva ekonomiska läge är det nödvändigt att se över kostnaderna. Därför sa vi ja till alliansens förslag att ge regiondirektören i uppdrag att utreda Region Skånes fortsatta medverkan i kommunalförbundet, säger Marlen Ottesen, SD, regionråd.

SD anser att skattepengar ska vara där de gör bäst nytta.

– Vi vill inte föregå en utredning, och lägger i nuläget ingen värdering i om Region Skåne ska stanna kvar i förbundet, eller inte, kommenterar Marlen Ottesen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons