De nya stolparna ska förses med tydliga skyltar för att få förare av för höga lastbilar att undvika genomfart via Norra Kringelvägen. På tisdag stängs viadukten tillfälligt.

Tydligare varningsskyltar

Hässleholm Viadukten under järnvägen på norra Kringelvägen har fått många lätta lastbilar att fastna. Det trots skyltar om maxhöjd.
Nu ska denna underfart få ännu tydligare markeringar. På tisdag stängs viadukten tillfälligtvis.

– Det är förvånansvärt vanligt att förare av högre lätta lastbilar försöker ta sig igenom viadukten trots höjdangivelser (max 2,6 meter) och varningar.
Det berättar Anders Svensson, trafikingenjör på tekniska förvaltningen, som nu hoppas att de nya stora markeringarna som ska hänga i de ”galgar” som satts upp i båda riktningarna, ska förhindra onödiga olyckor.

På tisdag i nästa vecka ska nya blågula skyltar hängas upp och förankras väl för att klara vindar och försök av förare att knuffa undan dessa.
Anders berättar att han så sent som i veckan iakttog en förare av en lastbil som först lyfte undan varningsmarkeringarna på stolpen för att kunna köra förbi, men som efter en okulär besiktning av viadukten kunde konstatera att hans bil inte kunde ta sig igenom.

Just nu pågår ett arbete med att gräva ner kablar, från Läreda industriområde och under järnvägen. Därför kommer den aktuella viadukten vara helt avstängd under tisdagen, mellan klockan 07-17. I samband med detta ska de nya varningsskyltarna hängas upp.
– Sedan hoppas vi att ingen ska försöka ta sig igenom med en allt för hög lastbil, avslutar Anders Svensson.

Dagens fråga

Drabbades du av torsdagens stora strömavbrott?

Loading ... Loading ...