Sport Vinslövs HK väntar fortfarande på första hemmasegern den här säsongen. Men mot Farmen blev det i alla fall en poäng efter stor dramatik på slutet.
Sport • Publicerad 9 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Peter ”Cassa” Jönsson. Vinslövs HK mot GF Kroppskultur. Foto: Stefan Sandström. För publicering i  NSk, SkD. Får ej säljas vidare.
Peter ”Cassa” Jönsson. Vinslövs HK mot GF Kroppskultur. Foto: Stefan Sandström. För publicering i NSk, SkD. Får ej säljas vidare.

– Jag är absolut inte nöjd. Vi fick inte den starten vi ville ha. Och när vi är på väg ikapp tar vi tokiga beslut, så vi får hela tiden jobba i uppförsbacke, säger VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson.

Gästerna rivstartade och gick ifrån till 0–3 och 1–5 tack vare Karl Wallinius, som gjorde fyra av Farmens fem första mål.

Vinslöv tuggade sig in i matchen och var ikapp vid 5–5 när matchuret stod på 11.11.

Farmen gick så småningom ifrån på nytt och hade en 16–11-ledning, men VHK avslutade halvleken med två raka mål och underläget var ”bara” tre mål i paus.

– I främst första halvlek får vi inte grepp om dem bakåt. Det blir lite bättre i andra, då tar vi lite bättre beslut, säger ”Cassa”.

Hemmalaget kröp långsamt ikapp efter paus och med sju minuter kvar kvitterade dagens bäste VHK-spelare, tiomålsskytten (!) Alfred Olsson, på en kontring sedan Elias Holmström snott bollen i försvaret.

När det återstod 50 sekunder prickade Elias Holmström in 27–26 till Vinslöv, men Farmen kvitterade med en halvminut kvar.

Vinslöv fick en chans att avgöra, men det slutade bara med ett resultatlöst frikast när klockan tickat fram till 30.00.

Peter ”Cassa” Jönsson konstaterade att unga Farmen kom med en stark uppställning och att Vinslöv tog en pinne trots att det fanns en hel del att anmärka på i spelet inger visst hopp inför framtiden.

Stämningen i den välfyllda Furutorpshallen var som vanligt fenomenal. Nu har den härliga publiken fått se sitt lag ta poäng.

– Och nästa gång ska de få se oss vinna, säger ”Cassa”.