Annons

Ingen hotbild vid skottlossning

Hässleholm • Publicerad 9 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt den polisanmälan som upprättats rör det sig om ett grovt eller synnerligen grovt vapenbrott: innehav av pistol, revolver eller kulsprutepistol.

– Eftersom det är ett skotthål har man haft ett vapen och skjutit med, därför har man den rubriceringen, säger Magnus Johnsson vid polisen.

Annons

Huruvida kulan som skapat hålet är funnen kan han inte svara på förrän teknikerna har lämnat sin rapport. I väntan på att det sker har polisen hållit förhör med både omkringboende och de två män i 30-årsåldern som bor i lägenheten.

– Än så länge har vi inte fått fram något. Det finns ingen känd hotbild mot dem, säger Magnus Johnsson.

Skotthålet i rutan upptäcktes på torsdagsmorgonen av de boende. På eftermiddagen spärrades området kring Östra Hagagatan och kyrkogården av, hundpatrull sökte av platsen och polisen knackade dörr för att samla in eventuella vittnesuppgifter.

Hur utredningen nu går vidare beror på vad teknikerna kommer fram till. Men polisen tar gärna emot ytterligare vittnesuppgifter.

– Är det någon som sett eller hört något får man gärna höra av sig, säger Magnus Johnsson.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons