Annons

Nu är det äntligen hemmapremiär

Sport • Publicerad 9 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Håkan Carlsson, tränare, och Joakim Pålsson, lagledare i IBK Osby.
Håkan Carlsson, tränare, och Joakim Pålsson, lagledare i IBK Osby.

IBK Osby, som inför säsongen fick en bonusplats i trean, har inlett serien med tre raka bortamatcher.

– Mot Åby Klippan (8–8) tappade vi en tvåmålsledning i slutet, mot Landskrona (seger med 5–1) var det inget att diskutera, och vi pressade serieledande Eslöv (förlust med 3–2). Jag är nöjd med killarna, säger Håkan Carlsson.

Annons

Nu ska Osby äntligen få spela hemma i sporthallen i Osby, som gästas av Båstad ikväll, fredag.

– Det ska bli kul. Vi försöker spela en rolig innebandy och förhoppningsvis kommer publiken, säger Carlsson, den gamle hockeyprofilen som gör sitt första år som tränare i IBK Osby.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?

– Vi fick ju en friplats i division 3, så vi måste vara ödmjuka och först och främst bli ett etablerat division 3-lag. Men målet är samtidigt att vinna varje match, man går ju alltid ut till match med inställningen att man ska vinna.

Vilka är era styrkor?

– Vi har fått ihop ett riktigt bra kollektiv, där alla ger allt för varandra. All cred till killarna för deras engagemang och drivkraft. Och jag vill även berömma styrelsen och de övriga i klubben, det finns en drivkraft rakt igenom, säger Carlsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons