Osby tar sikte mot toppen efter vinst

Sport Osby var hetast i det prestigefyllda Göingederbyt under fredagskvällen då man segrade med 0-3. Därmed tog man sikte mot toppen på allvar i hockeyns division tre inför 736 betalande åskådare i en välbesatt Trollarinkens Ishall.
Sport • Publicerad 9 november 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Jacob Dreberg var stor hjälte i Osby efter sina två mål i den tredje perioden i derbyt mot Glimma. Foto: Stefan Sandström

Det börjar dra ihop sig till avslutning på serien och viktiga poäng stod på spel när Glimma och Osby drabbades samman för andra gången under hösten. Likt den förra matchen lagen emellan var det tufft spel och heta känslor som stundtals svallade över.

Osby trampade gasen i botten från start och skapade flera målchanser dock utan att få nätkänning.

Det kändes som om gästerna var snäppet tyngre inledningsvis framförallt när man fick tryck i anfallszon men en tät hemmadefensiv krönt med förnämliga skottäckningar höll Glimmamålet fritt från påhälsning.

Glimma spelade upp sig allteftersom perioden led och det mynnade ut i två powerplay.

Det gulsvarta Glimåkragänget utmanade Mark Vlahovic i Osbymålet med flera vassa projektiler men första perioden slutade mållös.

Andra akten inleddes med en hel del fysiskt spel men även några rejäla efterslängar men målen fortsatte att lysa med sin frånvaro. Detta berodde mestadels på oskärpa i avsluten från båda lagen men också duktiga burväktare.

Andra halvan av perioden tillhörde bortalaget som skapade flera skarpa målchanser där Lukas Björnsson hade den bästa på en retur som slogs strax utanför. Återigen en mållös rond och stor spänning inför ett eventuellt avgörande i period tre.

Bortalaget skaffade sig en straff i inledningen på period tre men hemmalagets sista utpost, Nick Kent, parerade Jacob Drebergs avslut. Samme Dreberg fick snabb revansch när han slog in 0-1 från nära håll och bröt dödläget på en elegant assist från Lukas Björnsson.

Farten i spelet höjdes omedelbart efter ledningsmålet och tacklingar delades ut i parti och minut. Osby var skickligast i offensiven och dubblade sin ledning då Björnsson assisterade Jesper Wärvik.

Resultatet stod sig till slutsekunderna då Osby producerade 0-3 i tom bur, åter genom Jacob Dreberg.

I hemmalaget förtjänade Nick Kent extra beröm, vars fina målvaktsspel gav Glimma defensiv trygghet medan Osby hade sin topp i Daniel Pettersson som hela tiden skapade oreda med sitt offensiva spel.

Derbyläget väger över till Osbys fördel efter två bataljer och frågan är om det var säsongens sista derby vi bevittnade i Glimåkra denna ruggiga fredagskväll?

Om några veckor vet vi svaret då det avgörs vilka lag som går vidare till alltrean och vilka som får kriga vidare i fortsättningsserien.