Annons

Välmående förening på stark frammarsch

Sport IBK Osby satsar på bredd och låga trösklar.
Sport • Publicerad 9 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

IBK Osby är en i innebandykretsar ganska anrik klubb, som efter ett antal tunga år har rest sig och nu har riktigt bra snurr på verksamheten.

Föreningen fokuserar på att bygga en bred och inkluderande verksamhet med en välfungerande ungdomssida och stark föreningskänsla.

Annons

– Det ska vara låga trösklar för att börja spela innebandy hos oss. Gemenskap, glädje och innebandy för alla är våra ledord, säger Petersson.

– De senaste åren har intresset ökat och vi har ett enormt tillskott av spelare. Sen är det ju lite ojämnt fördelat, det är mer i vissa åldersklasser än i andra.

Klubben vill gärna växa ytterligare på pojksidan, men det är främst på flicksidan som det verkligen finns potential att bli större.

– Vi har fått ett flicklag i seriespel och vi siktar på att ha ett till nästa år. Vi har en positiv trend på flicksidan.

Att föreningen växer är ett plus – men det leder också till viss växtvärk.

– Träningstider är ett problem. Framförallt till våra äldre u-lag skulle vi vilja ha fler tider. Sen behöver vi rekrytera fler ledare, vi behöver hitta och utbilda ledare, säger Petersson.

Den starka föreningskänslan genomsyrar klubben. Det händer ofta att några A-lagsspelare dyker upp på pojklagens träningar och är med och lirar med de unga grabbarna.

– Och allt vi gör bygger på ideellt arbete, alla hjälps åt och ställer upp, säger Petersson.

bild 1/2
Joakim Pålsson, Ted Nilsson, Håkan Carlsson, Gustav Bertilsson. IBK Osby.
Mattias Petersson, ordförande i IBK Osby.
Joakim Pålsson, Ted Nilsson, Håkan Carlsson, Gustav Bertilsson. IBK Osby.
Mattias Petersson, ordförande i IBK Osby.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons