Annons

17-åring imponerade när Röke kryssade

Sport Två mål och en assist av Wanstadius i 3–3-matchen mot Kalmarsund.
Sport • Publicerad 10 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Noak Wanstadius gjorde två mål och hade även en assist. ARKIVBILD
Noak Wanstadius gjorde två mål och hade även en assist. ARKIVBILD

– Spontant är jag besviken över att vi inte vinner, samtidigt är det ett fall framåt i många avseenden.

Röke har matchat tufft den senaste tiden och hade en del frågetecken inför matchen. Edvin Andersson och Zoltan Vezspremi lämnade klartecken på matchdagen och spelade hela matchen. Däremot kunde inte Niklas Larsson spela och Emil Martinsson fick kliva av efter en period. Dessutom fick Victor Ohlsson en lårkaka i tredje perioden och kunde inte lira vidare.

Annons

– Det är femte matchen på kort tid och vi har problem med skador. Vi är lite slitna och trötta och det märks lite på slutet. De skapar inte mycket på oss när vi leder med 3–2, men vi slarvar lite och de kan kvittera, säger Björn Larsson.

– Sen har vi chanser att avgöra både under full tid och i sudden.

Första perioden var riktigt bra från gästernas sida i Färjehallen.

Unge Noak Wanstadius var sensationellt bra och tillsammans med Edvin Andersson såg han till så att Röke hade en 2–0-ledning efter en period.

Först spelade Wanstadius fram Edvin Andersson till 0–1 efter 14.26 och sen var rollerna ombytta när matchuret stod på 16.48; Andersson spelade fram Wanstadius och så var det 0–2.

– I första perioden är det otroligt stabilt, vi är betydligt bättre, säger Björn Larsson.

När Emil Martinsson tvingades kliva av efter en period blev det dock tuffare för Röke.

– Emil och Niklas (Larsson) är ju våra lungor och hjärta och det blir jobbigt när de saknas, säger Björn Larsson.

Hemmalaget vann andra perioden med 2–0 och det var helt jämnt i målprotokollet inför sista perioden. Där slog Noak Wanstadius till igen och gav Röke ledningen efter 3.20.

Kalmarsund kvitterade dock efter 10.30 och sen blev det inga fler mål – trots att främst gästerna hade några riktigt heta lägen.

Annons

– Vi tappar ”Vigge” (Victor Ohlsson) i sista och han är en riktig energispelare, så det var tungt, säger Björn Larsson.

Samtidigt som Röketränaren var rejält besviken över poängtappet hittade han flera positiva saker att ta med sig från matchen.

Det allra mest positiva: Noak Wanstadius insats. 17-åringen gjorde två mål och spelade fram till ett och hyllades av Röketränaren.

– Han gör en fantastisk match. Han går in helt respektlöst och har en otrolig fart och speed i sit spel. Det var jätteroligt att se, säger Björn Larsson.

Några fler som du vill dela ut ett extra plus till?

– Edvin Andersson gör en bra match, liksom Jocke Larsson och Jacob Eliasson.

Nu har Röke ett mer normalt spelschema framför sig efter en intensiv period.

– Vi spelar inte förrän till helgen (mot Växjö U), så vi har en hel vecka på oss att träna och rehaba. Så förhoppningsvis ska spelarna med skadebekymmer kunna komma tillbaka ordentligt, säger Björn Larsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons