Annons

28 traktorer intog Nävlinge i tjock rök och dimma

Nävlinge Vit dimma och svart rök. I lördags var det dags för traktorrace i Nävlinge för åttonde gången.
Hässleholm • Publicerad 11 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

När traktorerna som bäst kämpade om vinsten i Nävlinge hade mellan 1 200-1 300 personer passerat ingången. Men då strömmade publiken fortfarande till.

28 traktorer med laddade förare hade kommit till starten för att göra upp i klasserna tvåhjulsdrivet samt fyrhjulsdrivet.

Annons

På scenen som i det här fallet var ett lastbilsflak stod Micke Andersén och Stefan Larsson och kommenterande de sladdande fordonen. Även dessa herrars tungor sladdade en del under tävlingen.

Ovanför tävlingsbanan surrade en drönare för att dokumentera racet och från lastbilsflaket meddelades att de båda sträckorna faktiskt var exakt lika långa eftersom de mätts ut med gps. Men för rättvisans skulle fick varje traktor köra två gånger, en gång på varje bana.

Det gäller för traktorerna att få en rejäl rivstart, köra slalom mellan några pinnar innan de med en sladd backar in i en fålla för att pricka en flagga. Därefter är det gasen i botten tillbaka som gäller.

Totalsegrare blev Tobias Gerhardsson med sin Fordson Dexta T5. Han vann även klassen för tvåhjulsdrift. I klassen för fyrhjulsdrift vann Martin Jönsson med sin Deutz 6.31.

bild 1/14
En del i publiken skaffade sig egna barbord.
En kamp om ledningen. Foto: Helén Fingalsson
Värre framfart än ett vildsvin. Foto: Helén Fingalsson
Full fart framåt med koncentrerad blick. Foto: Helén Fingalsson
Klara färdiga gå. Efter ett race byter traktorerna bana och tävlar en gång till. Foto: Helén Fingalsson
Oskar Högberg, Team Hylstofta trampar gasen i botten. Foto: Helén Fingalsson
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons