Annons

Lukas Björnsson på hugget då Osby vann

Sport • Publicerad 11 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Osbys forward Lukas Björnsson gjorde lite som han ville mot Frosta. FOTO: JAN RYDÉN
Osbys forward Lukas Björnsson gjorde lite som han ville mot Frosta. FOTO: JAN RYDÉN

Den mest meriterade spelaren i Osbys lag är Lukas Björnsson. Trots att han bara är 25 år har han hunnit med juniorhockey i Rögle och division 1-spel med Tyringe.

Han har under de senaste två säsongerna varit Osbys bästa poängfabrikör. Men det var länge osäkert om det skulle bli fortsatt hockeyspel för Björnsson som dock till slut bestämde sig för att fortsätta spela med Osby. Den 28 oktober var han åter med i laget som då bortabesegrade Malmö IK med 6–0.

Annons

Mot Frosta blev det hela åtta poäng för Lukas Björnsson fördelade på fyra mål och lika många assister.

– Frosta kom till spel med bara tolv man vilket gjorde att de inte orkade med i den sista perioden, säger Björnsson.

– Vi är ett ”gött” gäng så det skönt att det börjar rätta till sig. Men vi fortsätter att göra som vi gjort tidigare i höst med att ta en match i taget.

Osby fick snabbt hål på motståndarlaget från Höör då de gjorde 1–0 redan efter 3,32. Lukas Björnsson spelade in pucken från sarghörnet till Jacob Dreberg som obönhörligt drog in den. Björnsson gjorde själv 2–0 efter det att Riku Rissanen erövrat pucken högt upp i banan. Frosta kunde dock reducera i slutet av den första perioden genom Johan Nilsson men bara 20 sekunder senare styrde Björnsson in ett skott från Anton Erlandsson till 3–1.

I mittperioden blev det bara ett mål då Matt Anders premiärnätade för sin nya klubb. Återigen var det Björnsson som stod för förarbetet.

Johan Nilsson inledde den tredje perioden med ett nytt reduceringsmål. Men precis som förra gången blev det en snabb Osbyreplik då Lukas Björnsson drog in 5–2. I mitten av perioden gjorde Matt Anders mål med assistpoäng från Dreberg och Björnsson.

Matchen avslutades sedan med tre mål på lika många minuter genom Lukas Björnsson, Jan Bittner och Jacob Dreberg.

– Vår förstafemma var outstanding den här gången, berömmer Osbytränaren Teemu Elomo.

I förstafemman ingår backarna Erik Persson och Rasmus Söderström samt forwards Lukas Björnsson, Matt Anders och Jacob Dreberg.

– Det var ingen större match från vår sida men det viktigaste är att vi vinner, menar Elomo.

Vars Osby på torsdag spelar en ren seriefinal hemma i ishallen mot Trelleborg.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons