Tyringetränaren: ”Säsongens bottennapp”

Sport Förlust med 1–7 mot Nybro efter mardrömsstart.
Sport • Publicerad 11 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Det här var säsongens bottennapp, säger Tyringetränaren Henrik Alfredsson.

Nybro förlorade i förra omgången hemma mot Mörrum, en förlust som uppenbarligen fungerade som en väckarklocka för gästerna. I Tyrs hov var det ett helt annat Nybro som trampade gasen i botten från första nedsläpp.

– De hade sitt bottennapp senast och kom hit och ville ta revansch. Och det märktes, säger Alfredsson.

Tyringe, å andra sidan, var helt under isen. Nybro naglade fast hemmalaget i egen zon med ett rörligt och initiativrikt spel och målen trillade inledningsvis in med jämna mellanrum bakom Anton Johansson i hemmakassen.

0–1 efter 3.35 gjorde Linus Olsson.

0–2 satte Dennis Santesson efter 4.14.

Och 0–3 prickade Janne Kivilahti in efter 8.38.

Anton Johansson hade ingen rolig dag, men Alfredsson påpekade också:

– Han får ju ingen hjälp alls.

Vid ställningen 0–3 (och 1–8 i skott) efter 8.38 i första perioden bytte Tyringe målvakt. Johansson ut och Joakim Strandberg in – och bytet gav önskad effekt.

Det blev inga fler mål i första perioden och i mittenakten höjde sig Tyringe något.

Ett litet hopp väcktes när Andreas Anarp reducerade till 1–3 18.32 in på mellanperioden, men gästerna svarade med att göra 1–4 i power play efter 19.17.

I sista perioden var det aldrig nära att bli spännande. Nybro dominerade rejält och gick ifrån till 1–7 – och Henrik Alfredsson konstaterade efter matchen:

– Det vi presterar idag är inte acceptabelt. Det är ju ingen som är nöjd med det här. Vi får titta i oss i spegeln och rannsaka oss.

– Samtidigt ... sånt här händer, det blir någon sådan här match på en säsong. Det viktiga är att vi inte låter det upprepas.

På onsdag väntar en ny tuff uppgift för Tyringe; serieledande Vimmerby på bortais.

– Vi får bearbeta den här insatsen i kväll och i natt, sen måste vi se framåt. Vi får se det här som en nyttig läxa. Ishockey handlar om att ta, man får ingenting, säger Alfredsson.

Målvakten Joakim Strandberg, som byttes in vid 0–3, kunde kliva av isen med godkänt betyg, något han var ensam om i Tyringe.

Publiksiffran var 599 personer den här söndagseftermiddagen i Tyrs hov – en söndagseftermiddag som både hemmaspelarna och hemmapubliken snabbt vill lägga bakom sig.

bild 1/3
Deppigt i Tyringe. Joakim Törnqvist kliver av isen efter storförlusten. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Tyringe hängde inte med Nybro. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Anton Johansson hade ingen rolig dag i målet och blev utbytt efter 8.38 i första perioden. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM