Annons

Får fortsätta sitta häktade

HÄSSLEHOLM Häktningstiden fortsätter för de två män, 18 och 24 år gamla, som sedan tre månader sitter frihetsberövade för grovt vapenbrott och narkotikabrott.
Hässleholm • Publicerad 12 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Häktningstiden fortsätter för de två män, 18 och 24 år gamla, som sedan tre månader sitter frihetsberövade för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Polisen gjorde tillslag mot två lägenheter i närheten av Qpoolen en kväll i mitten av augusti i år, och de båda männen greps i samband med detta. Sedan den första häktningen har tiden för frihetsberövandet förlängts med två veckor i taget, ibland mot de båda männens vilja. Till denna gång hade båda dock gått med på att förlänga tiden utan ny förhandling.

Annons

När tidningen pratade med kammaråklagare Marie-Louise Holmberg vid senaste omhäktningsförhandlingen för två veckor sedan konstaterade hon att det sannolikt behövdes någon ytterligare tid innan åtal kunde läggas fram. Det som åklagarsidan inväntar är teknisk bevisning, och den dröjer i och med att handläggningstiderna hos Nationellt forensiskt centrum (NFC) är långa.

Om männen i förlängningen döms för de brott de är misstänkta för så räknas tiden som de suttit frihetsberövade under utredningens gång av på ett eventuellt fängelsestraff.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons