Annons

Utmaningar i integrationen

HÄSSLEHOLM En allt större del av alla nyanlända i Hässleholms kommun får jobb – men att bara drygt hälften av alla i etableringsprogrammet har gymnasieutbildning är försvårande.
Hässleholm • Publicerad 12 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En allt större del av alla nyanlända i Hässleholms kommun får jobb – men att bara drygt hälften av alla i etableringsprogrammet har gymnasieutbildning är försvårande. Det slås fast i oktober månads integrationsrapport.

Många som kommer till Sverige är unga men en ”utmaning” är att drygt hälften av alla deltagare saknar gymnasieutbildning, vilket ofta krävs på den svenska arbetsmarknaden.

På den positiva sidan nämns att allt fler får jobb, både subventionerade och osubventionerade anställningar. I år har i genomsnitt 44 procent fått jobb eller börjat studera tre månader efter att de slutat i etableringsuppdraget, jämfört med bara 32 procent förra året.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons