Annons

Snapphanecupen fyller 30

Sport Snapphanecupen i innefotboll är i full gång och har redan avverkat två av tre helger. Norra Skåne tittade in i Hästvedas sporthall under söndagen då pojkar 12 spelade sin turnering.
Sport • Publicerad 13 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

1989 spelade den första Snapphanecupen i Hästveda IF:s regi. Under sina 30 år har över 6 000 lag besökt Hästveda och deras mysiga sporthall.

Cupen spelas numera som futsal. Om detta är orsaken till att den inte är lika populär som den varit är inte lätt att säga.

Annons

För några år sedan hade cupen deltagande av 200 lag vilket gjorde att det behövdes fyra helger för att hinna med alla matcher.

I år var det bara hälften så många lag vilket gör att det bara blir spel under tre helger.

Herr- och damseniorerna genomförde sin cup första helgen i november. Malmölaget Medina vann bland herrarna medan Åhus IF tog hem segern bland damerna.

Den här helgen spelade pojkar 08 och 10 på lördagen. Under söndagen var det flickor 12 och pojkar 12 som avverkade sin turnering.

Arrangörsföreningen Hästveda IF hade ett lag med i pojkar 12.

– Det var tufft för grabbarna då vi ställde upp med ett P11-lag vilket betydde att de var ett år yngre än pojkarna i motståndarlagen, säger ledaren Anna Nilsson.

– Viktigaste är trots allt att ha roligt. Även om det blev förluster så var grabbarna glada snabbt efteråt.

Det räknas varken tabell eller redovisas några resultat i de yngre klasserna. Vilket det är delade meningar om. Men Hästvedaledaren har inget problem med det.

– Jag tycker det är rätt okej. Att vinna är inte viktigaste utan det är gemenskapen. Med resultat är risken stor att många barn slås ut.

16-årige Mikael Nilsson, som är yttermittfältare i Hästvedas A-lag, var domare under söndagen.

Annons

– Jag tycker det är ganska lättdömt. Spelarna sköter sig bra, ledarna är snälla och det är inget tjafs i publiken, säger han.

– Tycker det är rätt kul att döma och sedan är det ju inte fel att man tjänar en slant.

Snapphanecupen fortsätter på lördag med pojkar 13, där det tillåts resultat, och på söndagen avslutas årets upplaga med flickor och pojkar 09.

bild 1/5
Det var inte lönt att protestera mot Mikael Nilssons domslut. Foto: Jan Rydén
Det blir 31:a gången som innefotbollsturneringen Snapphanecupen spelas i Hästvedas sporthall. FOTO: JAN RYDÉN/ArKIV
IFK Hässleholm Svart gör här mål på IFK Osby Vit i söndagens P12-turnering. Foto: Jan Rydén
Domarna Mikael Nilsson och Victor Nilsson från Hästveda skötte domarsysslan på allra bästa tänkbara sätt. Foto: Jan Rydén
Hästvedas IF:s lag som deltog i P12-klassen. Bakre raden från vänster: Isak Åkesson, Patrik Jarl, Zaiyd Al Kwafer, Oubai Chreke och Liam Porsebäck Nilsson. Mellersta raden från vänster: Bertil Rongby, Elias Rozijan och Omar Saboni. Längst fram: Harry Viktorsson. Foto: Jan Rydén
Det var inte lönt att protestera mot Mikael Nilssons domslut. Foto: Jan Rydén
Det blir 31:a gången som innefotbollsturneringen Snapphanecupen spelas i Hästvedas sporthall. FOTO: JAN RYDÉN/ArKIV
Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons