Annons

Mittbacken som sadlar om

Sport • Publicerad 14 november 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Hässleholms IF:s mittback Eric Svensson stannar kvar i båset då han nästa år blir assisterande tränare till Niclas Lindeqvist. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Hässleholms IF:s mittback Eric Svensson stannar kvar i båset då han nästa år blir assisterande tränare till Niclas Lindeqvist. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Efter kvalsegern mot Smedby meddelade Dan Olofsson att han slutar som tränare efter åtta år i Hässleholms IF.

Då även hans kollega Christian Carlsson lämnade HIF för seriekonkurrenten Nosaby fick Hässleholmslaget se sig om efter nya tränare.

Annons

För en vecka sedan blev det klart att klubbens juniortränare Niclas Lindeqvist tar över efter Olofsson och Carlsson.

Nu är även Niclas Lindeqvists assisterande utsedd. Också han kommer från klubbens egna led då det blir Eric Svensson som under många varit stabil mittback i laget.

– Efter den här säsongen kände jag för första gången att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra nästa år. Jag kände ingen motivation att köra egenträning under november och december, säger 35-åringen.

– Så därför kändes det helt rätt att bli tränare. Att få jobba med coachning lockar och jobba med spelare dagligen.

Den här säsongen var en besvikelse för HIF som fick kvala för att förnya sin plats i division 2.

– Det var extremt tungt och vi visade bara sporadiskt vilket bra lag vi egentligen är. Vi blandande bra insatser mot svårt motstånd med riktigt dåliga då vi blev utspelade av bottenlag. I återkvalet tycker jag sedan vi var klasser bättre än Smedby.

Hade du hoppat på tränarjobbet även om HIF åkt ur tvåan?

– Det var inte något som var avgörande för mitt beslut. Men det är ändå skönt att vi klarade det, menar Svensson.

Som nu ska träna ”di gröne” tillsammans med Niclas Lindeqvist kommande säsong. Svensson har för övrigt haft Lindeqvist som tränare.

– Han var assisterande till Dan Olofsson och Anders ”Knippet” Karlsson för rätt så många år sedan.

Annons

Har du spelat tillsammans med Lindeqvist?

– Även om vi bägge varit i HIF länge har jag inte det. Men jag tror att jag mötte honom en gång då jag spelade med IFK Osby, säger Svensson som själv hoppas att det är färdigspelat för egen del.

– Jag hoppas att det inte ska behövas, säger han.

Eric Svensson ser fram emot tränarjobbet.

– Det känns inspirerande att få bidra med att utveckla spelare och göra dem bättre. Jag har snappat upp en del från de tränare jag haft som aktiv.

Blir det någon förändring av HIF:s sätt att spela?

– Det är för tidigt att säga men jag tror mycket på en passningsorienterad fotboll som skapar ytor.

Vet du något om nästa års HIF-trupp?

– Det kommer nog bli en del förändringar men jag hoppas behålla så många som möjligt av de lite äldre spelarna. Vi har många födda runt 1990 som är i sina bästa år som fotbollsspelare.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons