Emilia Rönningdal avslutade december med att sätta nytt Sum-Sim-rekord. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Rönningdal inledde SM med fjärdeplats

Emilia Rönningdal har toppat formen inför kortbane-SM/JSM i simning i Stockholm. Under den första tävlingsdagen blev det en fjärdeplats på 200 meter medley för S 71-simmaren.
– Hon slog personligt rekord både på morgonens försök och i finalen, säger hennes tränare Mikael Björklund.

16-åringen Emilia Rönningdal från Hässleholmsklubben S 71 är fullt upptagen fram till och med söndag. Emilia inledde SM-tävlingarna i Eriksdalsbadet under gårdagen med att simma 200 meter medley och 800 meter fritt och fortsätter med 400 meter fritt i dag.

Efter vilodag på fredag blir det 200 meter fritt på lördag och 400 meter medley på söndag.
– Det är inte lika många grenar som den gånga helgen då hon var med på Sum-sim region. Vi valde att anmäla henne på lite färre grenar på SM, säger Björklund.

Rönningdal ställde till med rena rekordslakten på 200 meter medley. En distans som hon persade på redan i helgens Sumsim i Ängelholm med tiden 2.16,9.
– Hon slog det redan i morgonens försök med en sekund och pressade det med ytterligare nästan en sekund i finalen, berättar Mikael Björklund.

Emilias tid i finalen var 2.15,09 vilket även var klubbrekord för S 71. En tid som räckte till en fjärdeplats i seniorernas SM. En placering hon fick även på JSM.
Det blev ytterligare ett rekord i samma lopp för S 71-tjejen då hon gjorde 29,5 på inledande 50 meter ryggsim.
– Emilia var med hela loppet och hängde med strax bakom täten under hela loppet och var till slut bara åtta tiondelar från en bronsplats, säger Björklund.

På 800 meter fritt blev det en sjätteplats på junior-SM och en sjundeplats på stora SM för Emilia Rönningdal som simmade sträckan på 8.59,81.

Vilken av de återstående distanserna har Emilia bäst chans på?
– Jag tror det är på 200 meter fritt och 400 meter medley. Om allt klaffar så finns det en möjlighet, säger Emilias tränare Mikael Björklund.
Före detta S 71-simmaren Emilia Christiansen tog ett JSM-brons med sitt Södertälje på 4×50 meter fritt.