Annons

Skyttekungen vill få distans till säsongen

Sport • Publicerad 15 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det har gått en och en halv vecka sedan Joel Wedenell med ett hattrick hemma mot Smedby definitivt såg till att Hässleholms IF blir kvar i division 2. Frågan är om han själv blir kvar. En andraplats i skytteligan i ett lag som tvingas kvala sig kvar väcker så klart intresse.

– Det är klart att det finns ett intresse när man gör mål. Det är alltid så vid den här tiden, att klubbar sitter och ringer till spelare, säger den 27-årige Glimåkrasonen.

Annons

Även om kontraktet med HIF tar slut har han inte bestämt sig kring framtiden.

– Jag har funderat lite, men inte fattat några beslut. Det har varit en lång säsong och det känns som att den precis tog slut. Jag har bara velat släppa fotbollen och få lite distans, säger Wedenell.

Joel Wedenell gjorde sin första HIF-sejour säsongerna 13-14, då det blev 39 mål på 48 matcher i division 2. Efter två säsonger i Mjällby i superettan och söderettan återvände han inför fjolåret. 2017 blev det 26 mål på lika många matcher, och seger i skytteligan.

Då slutade HIF trea. I år blev laget trea från slutet, men Wedenell gjorde 18 mål i serien och slutade tvåa i skytteligan. Dessutom gjorde han fyra av klubbens sex mål i kvalmatcherna mot Smedby, och samtliga tre i Svenska cupen-mötet med allsvenska Trelleborg.

Hässleholms IF har suttit ner och haft diskussioner med anfallaren.

– Ja det är klart. Och jag har trivs fantastiskt bra i HIF alla de säsonger som jag har varit här.

Hade det spelat någon roll för ditt beslut om HIF åkt ur tvåan?

– Jag vet ju inte hur jag kommer att göra, men jag tror inte att serietillhörighet för HIF skulle spela någon roll för om jag ska stanna eller inte. Men jag är glad att jag inte behöver väga in det i beslutet, säger Wedenell.

Ryktet säger att det finns intresse från Kristianstadsklubbar...

– Ja, jag har också hört det. Man hör både det ena och det andra. Jag har både hört att det ska finnas intresse och att jag ska vara klar för olika klubbar, skrattar han.

Annons

Han har inte satt något datum för sig själv kring när han vill ha ett kontrakt för nästa säsong klart.

– Beslutet får växa fram. Jag har varit i den här situationen många gånger förut, så det är inget nytt, säger Wedenell.

bild 1/2
Joel Wedenell vet hur man sänker allsvenska lag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Joel Wedenell var stekhet under Svenska Cupens andra omgång när Hässleholms IF slog ut allsvenska Trelleborgs FF med 3-2. Wedenell stod för hemmalagets samtliga mål. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Joel Wedenell vet hur man sänker allsvenska lag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Joel Wedenell var stekhet under Svenska Cupens andra omgång när Hässleholms IF slog ut allsvenska Trelleborgs FF med 3-2. Wedenell stod för hemmalagets samtliga mål. Foto: Stefan Sandström/ARKIV
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons