Annons

Varm november övergår i kyla

VÄDER Hittills har november varit riktigt varm, men passa på att njut av snuttarna med sol i helgen. I nästa vecka blir det kallare.
Publicerad 15 november 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
En hyfsad hösthelg ligger framför oss vädermässigt. Men i nästa vecka blir det kallare. Foto: TT
En hyfsad hösthelg ligger framför oss vädermässigt. Men i nästa vecka blir det kallare. Foto: TT

Vid middagstid i torsdags var det 11 grader varmt i södra Skåne.

Faktum är att medeltemperaturen legat över det normala i princip under hela november, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Annons

Men nu kryper kylan allt närmare.

– Den riktigt milda luften pressas bakåt under helgen och i nästa vecka får vi mer normala temperaturer för november, säger hon.

Under fredagen blir det fortsatt milt med ganska goda solchanser.

Allt kallare väntas det bli under eftermiddagen samtidigt som det klarnar upp. Under natten till lördagen väntas det bli rejält kallare.

– Då kan temperaturen sjunka ner mot nollan, så det finns all anledning att tro att man kan behöva skrapa rutor på bilen på morgonen, säger Alexandra Ohlsson.

På lördag väntas varierad molnighet och med temperaturer på mellan fem och sju grader.

Dagen efter, under söndagen, håller ett högtryck på att etablera sig längre norrut vilket i sin tur resulterar i att kallare luft trycks söderut.

Under dagen hinner det inte bli så värst mycket kallare jämför med lördagen men om man blickar in i nästa vecka fortsätter tendensen att vi går mot allt kyligare väder.

- Det ganska milda väder som vi sett i november övergår nu i mer normala temperaturer för året.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons