Annons

Offensive kreatören slutar i Hässleholms IF

Sport Återvänder Burim Rexhepi till IFK Hässleholm?
Sport • Publicerad 16 november 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Burim Rexhepi var sjuk då HIF mötte Elfsborg i söndags i Svenska cupen. Men nu har han tillfrisknat och kommer med största sannolikhet var med i dagens stormatch mot Djurgården på Österås konstgräs. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Burim Rexhepi var sjuk då HIF mötte Elfsborg i söndags i Svenska cupen. Men nu har han tillfrisknat och kommer med största sannolikhet var med i dagens stormatch mot Djurgården på Österås konstgräs. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Säsongen slutade för mindre än två veckor sedan och han behöver tid att landa. Än så länge har han bara fattat ett beslut.

– Jag har bestämt att jag inte fortsätter i HIF, säger Burim Rexhepi som har spelat 91 seriematcher för klubben.

Annons

– Jag har haft en jättebra tid i HIF, det har varit fyra fantastiska fotbollsår, både på plan och vid sidan om.

Han berättar att han fått förslag om olika roller i HIF men har tackat nej.

– Jag tycker inte att de valde rätt väg i HIF, motiverar han.

Kan du utveckla?

– Inget ont om Niclas (Lindeqvist, den nye huvudtränaren), jag känner inte honom varken som person eller tränare, men jag hade önskat att man involverat Dan Olofsson i rekryteringsprocessen. Om man har en tränare som Dan, som varit i föreningen i åtta år och har kunskaper som få andra tränare... han om någon vet vilka behoven är. Jag är för förändring men det är ju inte så att HIF har stått still i åtta år, utan Dan har fört HIF till en helt annan nivå kvalitetsmässigt. Jag tycker att man från styrelsehåll borde ha lyssnat till hans erfarenhet och sett till att få något sammanhängande.

Redan inför säsongen försökte Burim tona ner förväntningarna på laget. Och det visade sig att han skulle få rätt.

– Det blev inte som vi hade tänkt oss och det blev värre än jag trodde. Många trodde att vi skulle slåss i toppen bara för att vi hade gjort det ifjol men det funkar inte så.

Har du analyserat?

– Det finns många bitar. Dels tappade vi absolut en del spetskvalitet, spelare som var olika de vi har i truppen. En annan grej: Vi spelade rätt bra i början av serien men fick inte poängen med oss. Då tappade vi självförtroende, både individuellt och till vårt sätt att spela. Jag tycker att vi gled ifrån matchplanen, vi följde inte alltid det som vi hade bestämt. Man tyckte att ”min idé är lite bättre” när det istället borde ha varit viktigt att komma ihåg att ”jag är spelare, jag är inte tränare och då måste jag anpassa mig”. Där har vi haft en problematik. Vi har haft många starka individer men som människor och karaktärer har vi ställts på prov först i år.

Nu lägger Burim 2018 bakom sig och har så smått börjat klura över nästa steg.

Annons

Vilka alternativ har du?

– Jag kan fortsätta spela på samma nivå om jag vill och jag har också fått erbjudande som tränare.

Och det lutar åt...?

– Jag har inte bestämt om jag vill spela vidare och vill inte ta för snabba beslut.

Har du motivationen att lägga ner så mycket tid som division två-spel trots allt innebär?

– Jag brister inte i motivation. Det handlar mer om att det ska kännas rätt och bra. Sedan har jag familj och två barn och ju äldre man blir desto mer måste man träna för att kunna bibehålla en hög nivå.

Han bekäftar att moderklubben IFK Hässleholm har hört av sig.

– Ja, jag har haft kontakt med IFK, de har visat intresse. Men än en gång, jag måste bestämma vad jag vill göra och det är där det ligger just nu.

Burim Rexhepi spelade i IFK Hässleholm till och med säsongen 2010. Därefter fortsatte han till BW90 där det blev fyra säsonger innan han återvände till Österås IP och Hässleholms IF.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons