GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor arbetsmarknad ligger öppen för alla teknikelever

Hässleholm • Publicerad 16 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Hon går tredje och sista året på programmet samhällsbyggande och miljö på Teknsika skolan. Där varvas teori med praktik.

– I framtiden vill jag jobba med samhällsbyggande och planering. Jag funderar på att läsa till arkitekt på universitetet framöver, säger hon.

Lydia Stijovic är jättenöjd med utbildningen på tekniska skolan.

– Det finns gott om salar, material, arbetsprover och att kunna jobba praktiskt. Dessutom finns det jobb när jag är klar med utbildningen.

Anna Neuman, som studerar teknik och design håller med.

– Vi har bra lärare, som engagerar sig. Jag vill jobba med någon form av teknikdesign.

Joel Kruse läser andra året på samhällsbyggnad och miljö.

– Teknikskolorna i Hässleholm har bra rykte, det finns många val och lärarna är bra. Jag är intresserad av teknik och funderar på att studera vidare på Malmö universitet.

Linus Frenkel läser på elprogrammet med inriktning automation. Han kammade hem tredjeplatsen i SM för teknikelever nyligen.

– Många tror att teknikutbildning är en massa matte, men så är det inte. Fördelen med de här utbildningarna är att det finns jobb, det är intressant och man kan gå vidare till högskolan om man vill. teknik är kul, säger Linus Frenkel och får unisont medhåll av de andra eleverna.

Erik Blomgren läser första året på industriprogrammet. Det ger en mycket bred kompetens inom teknikområdet.

– Uppfattningen att industrijobb är smutsigt och slitigt stämmer inte. Det är kvalificerade arbetsuppgifter som kräver både teoretisk och praktisk kunskap. Man får jobba med många olika saker. Jag hoppas att fler säker till industriprogrammet.

2 bilder
Anna neuman och Lydia Stijovic.
Anna Neuman, Lydia Stijovic, Joel Kruse, Erik Blomgren, Linus Frenkel och Milo Rosander går olika program knutna till teknikcollege i Hässleholm.               Foto: Stefan Olofson
Anna neuman och Lydia Stijovic.
Anna Neuman, Lydia Stijovic, Joel Kruse, Erik Blomgren, Linus Frenkel och Milo Rosander går olika program knutna till teknikcollege i Hässleholm.               Foto: Stefan Olofson
Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.