Mumiens gåta, av Kristina Ohlsson.

Boktips

Mumiens gåta
Kristina Ohlsson
Lilla piratförlaget

Här kommer den tredje boken om Herbert och Sally i Eldsala. På ängen vid kvarnen har det bildats ett stort slukhål, nere på botten ser man murar. Trots förbud att gå dit kan inte Henry och Sally låta bli, de vill undersöka hålet. Där träffar de en arkeolog, Heidi. Hon tror att det är ett gammalt fängelse som blottats. När Herbert senare pratar med farfar så förstår han att det har funnits något på ängen för länge sedan. Nu vill de veta vad och vad är det för olidlig stank som luktar vid hålet? När de ska lämna kvarnen ser de en kvinna i röd jacka på knä vid hålet, hon kan knappt gå och armarna hänger som om de var av. Hon varnar för monstret. Vad menar hon? Ännu en spännande bok av Kristina Ohlsson, från åldersgruppen tio år och äldre.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...