Annons

Nya polisaspiranter börjar nästa vecka

Hässleholm • Publicerad 19 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Pär Cederholm har fått fyra nya aspiranter till organisationen under hösten, och på måndag börjar de fyra färdigutbildade poliser som tidigare varit aspiranter i Hässleholm. FOTO: Lars-Åke Englund
Pär Cederholm har fått fyra nya aspiranter till organisationen under hösten, och på måndag börjar de fyra färdigutbildade poliser som tidigare varit aspiranter i Hässleholm. FOTO: Lars-Åke Englund

Till nästa sommar räknar han med att personalstyrkan ökats med tio procent, polisaspiranter inräknade.

– Sedan är vi ju inte flera hundra från början, säger Cederholm.

Annons

De fyra som påbörjar sin tjänstgöring på måndag har tidigare gjort sin aspiranttjänstgöring i Hässleholms lokalpolisområde (Hässleholm, Osby och Östra Göinge). Samtidigt har området nu ytterligare fyra aspiranter på plats. De inledde sin praktik häromveckan, och efter sex månader i verkligheten återstår sedan åtta veckor av polisutbildningen.

– Sedan beräknas de komma tillbaka till oss i maj eller juni. Det kan så klart ändras, men det är mycket som talar för att de kommer till oss. Tar man emot aspiranter finns en strävan och en modell för hur man sedan ska hantera dem som assistenter, säger Cederholm.

Jämfört med sommaren beskriver polischefen bemanningssituationen som bättre.

– De nya poliserna är för yttre tjänst, och det blir ju ett tillskott jämfört med hur vi haft det tidigare. Det innebär ju att vi kan lösgöra andra som kör brottsförebyggande eller är på utredningssidan, säger Cederholm.

På nämnda utredningssida har polisen för tillfället fått ett tillskott på två utredare med tidsbegränsad anställning till januari, men Cederholm hoppas att anställningarna ska löpa vidare också efter detta.

– Det ser förhållandevis ljust ut. Så sakteliga blir det bättre och bättre, säger han.

I december blir det ytterligare en polis att förfoga över då gränskommenderingen ses över.

– Då kommer vi plocka hem de fem som vi har där nu, och i det nya uppdraget behöver vi bara skicka fyra. Så det blir plus en hemma, säger Cederholm.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons