Annons

Orange mot kvinnovåld

Hässleholm Mellan den 25 november och 10 december lyser byggnader världen över i orange som en uppmaning till alla att ta ställning mot våld mot kvinnor.
Hässleholm • Publicerad 19 november 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Mellan den 25 november och 10 december lyser byggnader världen över i orange som en uppmaning till alla att ta ställning mot våld mot kvinnor.

Bakom belysningen står bl a åtskilliga Zontaklubbar och den årliga, globala kampanjen Zonta Says NO. Organisationen Zonta International vill på detta sätt belysa att kvinnors rättigheter är synonymt med mänskliga rättigheter och att alla människor har rätt till ett liv fritt från våld.

Annons

Varför orange? Orange är den gemensamma färgen för de 16 dagar av aktivism mot könsbaserat våld som startar 25 november, på den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, instiftad av FN 1999. Zonta says NO och liknande kampanjer över hela världen pågår till och med den 10 december, den internationella dagen för mänskliga rättigheter.

Hässleholm Zonta Club uppmanar alla Hässleholmare att ta ställning och agera mot könsbaserat våld och sexuella trakasserier.

– Vi är glada och tacksamma över att i en gemensam manifestation kunna samarbeta med den lokala FN Föreningen och Hässleholm Soroptimistklubb för att tillsammans stå upp mot våld mot kvinnor, säger Ruth Brunner, PR-ansvarig i Hässleholm Zonta Club.

Lördag 24 november kl 15.00 hålls en manifestation på torget i Hässleholm. Arvid Einarsson kommer att sjunga och spela, Annika Karlsson från FN Föreningen kommer att tala om sexuellt våld.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons