Annons

SSU Skånes ordförande avgår

Publicerad 19 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021

Den 29 september avslöjade Kvällsposten att en extrem falang, kännetecknad av bland annat homofobi och antisemitism, inom SSU Skåne skulle ha tagit över lokala förbund. Även mot ordföranden Mansour Ahmed har kritik riktats. Bland annat ska han ha agerat hotfullt under en konferens, något som föranlett att Socialdemokraterna i Helsingborg inlett en utredning skriver Helsingborgs Dagblad.

Sent i söndags kväll publicerade Aftonbladet en debattartikel där Mansour Ahmed meddelar att han avgår som ordförande i SSU Skåne. I debattartikeln skriver han att han varit aktiv i arbetarrörelsen sedan har var 13 år gammal och att det är en självklarhet att han står upp för alla människors lika värde. Han skriver också att det under lång tid varit konfliktfyllt i förbundet. Han menar att det funnits en grupp som blockerat människor som inte varit "rättstrogna" och "tillräckligt ideologiskt skolade i Marx läror"

Annons

"Det är snudd på ironiskt att dessa individer, som alltså blev bortröstade av medlemmarna på grund av odemokratiskt och exkluderande ledarskap, nu av vissa medier tillåtits agera sanningsvittne och ses som opartiska källor", skriver han.

Mansour Ahmed anser att den bild som spridits av förbundets medlemmar är osann men att vissa enskilda gjort oacceptabla uttalanden i sociala medier och att dessa blivit uppmanade att lämna sina förtroendeposter. Själv säger han sig ha arbetat för att distriktet ska ta fram en åtgärdsplan för att återupprätta förtroendet.

"Men jag väljer också att ta mitt yttersta ansvar genom att stiga åt sidan och avgå som ordförande. Jag inser att min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa, och valet blir då enkelt."

Mansour Ahmed avgår med omedelbar verkan.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons