Annons

Skäggrock till Sweden Rock

Festival Texas mest kända bluesrocktrio firar 50 och gästar festivalen i Norje.
Publicerad 20 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Dusty Hill och Billy Gibbons.
Foto: Owen Sweeney/Invision/AP/TT
Dusty Hill och Billy Gibbons. Foto: Owen Sweeney/Invision/AP/TT

Gitarristen Billy Gibbons, basisten Dusty Hill och deras på hakan slätrakade kollega Frank Beard på trummor gör återbesök på Sweden Rock Festival till sommaren. Den numera Rock n' Roll Hall of Fame upptagna gruppen ZZ Top intar scenen i Norje utanför Sölvesborg den 7:e juni. Dagen innan spelar de dessutom i Uppsala.

Turnén 2019 markerar 50-årsjubiléet för bandet som drog igång 1969 i Houston. De albumdebuterade 1971 och har till dags dato släppt 15 album och gjort låtar som Jesus just left Chicago, Tush, Sharp Dressed Man  och Legs. Senaste skivan, La Futura, kom 2012. Den innehöll bland annat låten "I Gotsta Get Paid", en omarbetad version av hip hop-artisten DJ DMD:s "59 Lighters" som av en kritiker beskrevs som "50-talets ghetto möter 90-talets ghetto".

Annons

– Det har gått 50 år och jag tror att vi börjar bli ganska bra. Vi är lika glada att spela Barcelona i sommar so, när vi skulle spela i Beaumont, Texas, 1969. Skägget är kanske lite längre men inget annat har förändrats och vi hoppas kunna behålla det på det sättet, säger Billy Gibbons i ett pressmeddelande.

På tisdagen offentliggjordes också att Tenacious D, med gitarristen Kyle Gass och skådespelaren Jack Black - bland annat känd från School of Rock, High Fidelity och King Kong - liksom metal-bandet Disturbed är klara för festivalen som går av stapeln f:e till 8:e juni 2019. Och det slutar inte där: Axel Rudi Pell, Blackberry Smoke, Candlemass, Powerwolf, Gorgoroth, Green Jellÿ, The Night Flight Orchestra, Jag Panzer, Blaze Bayley, FM, Krisiun, Myrath, Thundermother, Zal Cleminson’s Sin Dogs, Jared James Nichols, The Quill och Gathering Of Kings är också nya på programmet.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons