Vem är den korkade?

Insändare

n Svar på Lars Nords insändare den 11-21.
Nord påstår att de som röstat på SD och M skulle vara korkade. Frågan är vem som är mest korkad? Vi har ju alla sett hur det svenska samhället utvecklats under den förra rödgröna regeringen. Jag skulle vilja påstå att det mesta gått åt fel håll. Massinvandring från Mellanöstern och Afrika, dessa försörjs med bidrag av våra skattepengar nu och för lång tid framåt, för vissa livet ut. Att det kommit så många gör att samhället inte har en chans att integrera dessa ännu mindre få dem i arbete. Detta skapar i sin tur utanförskap som leder till kriminella gängbildningar, vi ser ju dagligdags hur det skjuts och bränns bilar, ännu så länge mest i storstäderna men det kommer självklart sprida sig så småningom även till mindre orter. Är det en sådan här utveckling herr Nord önskar sig. Nu finns det ju åtminstone 2-3 partier som vill stoppa den här utvecklingen om det inte
redan är för sent och dessa kallar han korkade! Avslutningsvis så svamlar han något om att löntagarkollektivet skulle råka ut för obehagligheter, detta måste väl ändå anses vara rena tramset, tror inte det finns några löntagare som direkt mådde illa under de borgerliga regeringsåren.
Tvärtom så fick de allra flesta mer i plånboken än under de rödgrönas skatteutsugningspolitik.
Var är vårt land på väg
n Vart är vi på väg i Sverige? Vi börjar med maten som våra pensionärer får äta, med stor risk att bli undernärda och dö i förtid för vi har inte råd att låta dom få näringsrik mat! Detta som tack för vad dom byggt upp under sina liv och som ”vissa i samhället håller till godo med ”! Innan några beslut borde våra politiker få” åtnjuta” denna kost i en månad, därefter kan maten utvärderas!
Därefter kommer en artikel om dödlig barnmisshandel! En mamma har befunnit sig i samma lägenhet som barnet som blivit misshandlat till döds av pappan. En undran, är hon både döv och blind eller vad är det som är fel? Dessutom frikänd, och får ett skadestånd på över 300.000 kronor! Pappan får fyra års fängelse, kommer sedan ut och kan roa sej med mamman och syndapengarna. Man mår illa!
Skåneftrafiken förstör
n Vid ålder 80+ fattar jag pennan för att skriva mitt livs första insändare. I över 20 år har jag varje vecka tagit mig till badhuset för vattengympa.
Livselixir för mig. Nu vill Skånetrafiken och politikerna ändra på detta genom att slopa alla hållplatserna runt d.sk slingan på Ljungdala. Utan de hållplatserna och med den långa vägen till bussen skulle det ta närmare en timme att komma till badhuset. Lika för att komma hem. Dessutom vill man inte gå i mörker och vinter halka. Alltså måste vi stanna. hemma. Konstigt sätt att värna om den äldre befolkningen. Skånetrafiken och politiker tänk om och tänk rätt!
Rosor till sjukvården
n Jag ger en stor bukett rosor och stort tack till läkare och annan personal på sjukhuset i Kristianstad som snabbt och effektivt tog hand om mig när jag drabbats av blödande magsår. Ni gav mig mycket bra vård. Men det var inte bra att jag redan dagen efter ett dygn med tillförsel av blod måste skickas hem trots att jag knappt orkade stå på benen. Jag skulle behövt återhämta mig någon dag på sjukhuset eller annan vårdinrättning. Men det får man inte numera. För det ger jag ris till landstingspolitikerna som har övergripande ansvar för sjukvården.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du kvar din studentmössa?

Loading ... Loading ...