Athena, grattis världen! av Elin Ek.

Boktips

Athena

Grattis världen!
Elin Ek
Bonnier Carlsen

Athena, döpt efter en grekiskt vishets- och krigsgudinna, ser verkligen namnet som sitt kall. Det är Athena som ska rädda mänskligheten och hon startar därför Rädda-Jorden-Klubben med sina kompisar. Deras allra viktigaste regel är att bjuda på kladdkaka! Just nu är det lite extra tufft för Athenas mamma ligger på sjukhus så hon måste bo hos farmor och farfar. Dessutom råkar hon klanta till det för sin bästa kompis så hon måste försöka ställa allt tillrätta innan någon märker det. Fast sen händer den värsta katastrofen, när Yousef upptäcker att Athena är en brottsling! Boken vänder sig till åldersgruppen nio till tolv år.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...