Unik och värdefull, av Heidi och Daniel Howarth.

Boktips

Unik och värdefull
Heidi Howarth
Daniel Howarth
Bornelings

Lille robot har varit på en lång resa och har sovit jättelänge. När han vaknar, befinner han sig i skogen, bland djuren. De behöver verkligen robotens hjälp men är samtidigt rädda för honom. Han ser så annorlunda ut och de vågar inte riktigt lita på honom. Även om robot hjälper till, så håller djuren sig på sin kant. De vill inte ha kvar någon som inte ser ut som dom, men samtidigt saknar det robot när han väl är borta. Boken handlar om att vara annorlunda och att alla har olika roller att fylla. Även om det okända kan kännas skrämmande, så finns det rum för alla. Boken vänder sig till förskoleåldern och passar bra som högläsning för den har ett viktigt budskap som är viktigt att lyfta fram och prata om.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...