Rädda simhallen i Sösdala!
Undertecknad som är uppvuxen i Sösdala, närmare bestämt på andra sidan gårdsgården intill Vannaröds slott, sedan många år bosatt i Lomma, blev både ledsen och bestört när jag lyssnade på radio Kristianstad häromdagen och fick höra att simhallen i Sösdala skulle stängas.
När vi växte upp både min man och jag fanns det ett rikt affärsliv i Sösdala med många affärer och hantverkare av olika slag, banker, kontor, biograf, hotell kafeéer med mera. Mina föräldrar dog båda 2006, så undertecknad var varit i Sösdala ganska mycket under åren. Ett par år tidigare ville man lägga ner vårdcentralen, men som tur var så tänkte man om så den finns kvar idag.
För femtio år sedan byggdes simhallen, bygdens erkände konstnär Karl Einar Andersson gjorde fin utsmyckning på väggen, alla var stolta och glada. Jag har en betydligt yngre bror, sedan många år bosatt i Kalifornien, han fick växa upp med simhallen, under ledning av Ingvar Hansson blev det många duktiga simmare, intresset var enormt stort och en bra sak för samhället och dess innevånare. Idag skulle jag vilja påstå att simhallen fyller en ännu större funktion, som motvikt till allt annat. Själv besöker min man och jag stadigt simhallen här i Lomma, vid 80 år fyllda, mycket bra för både yngre och äldre. Med andra ord riktat till politikerna, lägg inte ner simhallen, Sösdala är ett bra samhälle så låt det få blomstra och leva vidare.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...