Annons

Slitstarke Ljung vill höja lagets lägstanivå

Sport • Publicerad 28 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Linus Ljung lämnar Tyrs Hov efter bara ett år. Den 25-årige backen och Tyringe kunde inte enas om ett nytt kontrakt.Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Linus Ljung lämnar Tyrs Hov efter bara ett år. Den 25-årige backen och Tyringe kunde inte enas om ett nytt kontrakt.Foto: Stefan Sandström/Arkiv

– Men jag gillar att spela mycket och dessutom känns det bra att ha tränarnas förtroende, säger Linus Ljung, 24, som är Limhamnskillen som via Malmö Redhawks juniorverksamhet och därefter fyra säsonger i Grästorp hamnade i Tyringe och Tyrs Hov.

– Så jag har ju ganska nära till släkt och vänner i Malmö numera.

Annons

Hösten har varit närmast en berg-och-dalbana för Tyringe i Hockeyettan något som Ljung gärna erkänner.

– Vi har ju gjort några riktigt bra matcher men även varvat dessa med några riktiga bottennapp, förklarar Ljung och tänker i den positiva kategorin på matcher som Halmstad (7-1), Kristianstads IK (4-2) och Troja (1-3).

– Mot Troja kändes det surt att vi inte fick med oss något i poängväg för jag tyckte faktiskt att vi gjorde det riktigt bra över 60 minuter.

Betydligt sämre då i matcher som mot Nybro (1–7) eller bortamötet med kvällens motståndare Kalmar HC (1–6).

– Kalmar var inte lika dåligt som mot Nybro men siffrorna rann väl iväg lite mycket ändå, förklarar Linus Ljung som tror på att hans lag skall kunna bjuda betydligt bättre motstånd mot nykomlingarna Kalmar i kväll på hemmarink.

– De var inte jättebra när vi mötte laget förra gången och kan vi bara lagmässigt göra det lite bättre den här gången så skall vi kunna ge Kalmar en mycket jämnare match.

Linus Ljung tror också på framtiden för det här Tyringelaget även om backsidan är tunn.

– Vi måste som lag upp ett snäpp när det gäller vår lägstanivå och det är något som vi fortsätter att jobba hårt på, förklarar Linus Ljung.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons