Annons

Två anhållna efter mord på Korsbacka

Två personer anhölls på onsdagen misstänkta för mord efter tisdagskvällens knivdåd på Korsbackaområdet i Kävlinge, där en man i 40-årsåldern avled. Polisen söker efter flera personer som misstänks vara inblandade i bråket, som slutade med att en man knivskars till döds.
Kävlinge • Publicerad 28 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi söker efter ytterligare personer som kan ha med händelsen att göra, säger Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge på

Det var strax efter klockan 18 på tisdagskvällen som polisen larmades om ett bråk mellan flera personer på Nordanväg i Kävlinge. När polisen kom till platsen påträffades en man med stickskador. Mannen, som är i 40-årsåldern, avled senare på sjukhus.

Annons

Enligt polisen finns det vittnen till händelsen. Under onsdagen sökte ett stort antal poliser efter fler personer som misstänks för inblandning i mordet.

– Vi jobbar vidare med det här nu. Vi har gjort brottsplatsundersökning, och får se vad den ger, säger Michael Rydberg.

Han vill inte gå in på om den avlidne mannen är hemmahörande i Kävlinge eller på annan ort. Inte heller vill han ange åldern på de misstänkta.

– Vi vill inte gå in på det nu.

I ett pressmeddelande säger kammaråklagare Pernilla Trimmel att förhör ska hållas med de gripna, och att ytterligare misstänkta finns med i utredningen. Någon ytterligare information vill hon inte ge, och hänvisar till förundersökningssekretessen

Senast på lördag klockan 12 måste en framställan om häktning vara inlämnad.

På onsdagsförmiddagen syntes inte många spår efter tisdagskvällens blodiga mord. Ingen har ännu lagt blommor eller tänt ljus på mordplatsen.

En vaktmästare från bostadsbolaget KKB hade en stund tidigare tvättat bort blodspåren med en svabb för att inte väcka obehag bland de boende.

På en gården intill den där mordet inträffade kommer en kvinna ut ur en trappuppgång tillsammans med sin mamma. Kvinnan flyttade till området i augusti.

– Det är inget tryggt område. Här händer mycket, säger kvinnan, som inte vill uppge sitt namn.

Annons

De har båda hört läst om mordet, men vet inte vem de inblandade är.

– Jag misstänker att det är en uppgörelse. Här bor rätt många med problem. Då finns det också risk för hämndauktioner, tror mamman.

Dottern säger att hon är rädd för att gå ut när det är mörkt. Strax innan hon flyttade till Korsbackaområdet så inträffade en skjutning.

– Jag ville egentligen inte flytta hit. Jag sökte lägenhet i Löddeköpinge, men anvisades en lägenhet här.

KKB:s kvartersvärd Bertil Westberg säger att han tycker att området är tryggt.

– När jag går i området är det lugnt, säger han.

Michael Rydberg framhåller att polisen kommer att vara synliga i området de kommande dagarna.

– Vi kommer att ha extra personer som har tillsyn med anledning av det inträffade. För att skapa trygghet kommer de boende att se fler polisbilar den närmaste tiden.

bild 1/2
Flera personer drabbade samman i ett bråk i centrala Kävlinge vid 18-tiden på tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför en avspärrning på Nordanväg i Kävlinge efter ett mordförsök på tisdagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT
Flera personer drabbade samman i ett bråk i centrala Kävlinge vid 18-tiden på tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker arbetar innanför en avspärrning på Nordanväg i Kävlinge efter ett mordförsök på tisdagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT
Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons