Foto: Eva Sandström. Kristallnatten, minneskväll i Hässleholm.

Fackeltåg efter elevs bortgång

Tyringe På lördag kommer Lions Club Tyringe, Svenska kyrkan Tyringe och Kulturskolan arrangera ett fackeltåg mot psykisk ohälsa ibland barn. Det blir också det en mindre minnesceremoni.

Efter en tragisk händelse i Tyringe, där en skolelev tog sitt liv, vill arrangörerna markera och lyfta frågan angående detta ämne genom en manifestation i form av ett fackeltåg där man tillsammans i Tyringe står enade mot psykisk ohälsa hos barn.
– Vi vill visa den drabbade familjen vårt stöd och samtidigt lyfta blicken för att uppmärksamma ohälsa bland barn och unga, säger kyrkoherde Sara Eriksson.

Arrangörerna hoppas på en stor uppslutning denna dag. Samling utanför matsalen på skolan klockan 12.15 där arrangörerna strukturerar upp tåget samt tänder facklor. Tåget avgår 12.40 mot torget där det blir sång och tal.
Bakom fackeltåget finns bland annat Robert Huth, president Lions Tyringe, Bosse Johansson från Lions Tyringe, Kristina Sörensen Kulturskolan, Sara Eriksson kyrkoherde och lärare och elever från Tyringe skola.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Eurovision: Skulle Sverige ha vunnit?

Loading ... Loading ...