Annons

Ruskväder på gång under helgen

Nyheter SKÅNE Efter den senaste tidens iskyla i Skåne blir det mindre kallt i helgen.
Publicerad 29 november 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Ruskväder på gång. I helgen drar tjocka molntäcke och regn in över Skåne. Foto: TT
Ruskväder på gång. I helgen drar tjocka molntäcke och regn in över Skåne. Foto: TT

SKÅNE Efter den senaste tidens iskyla i Skåne blir det mindre kallt i helgen. Däremot blir det desto blötare.

– I stort sett kommer det att vara mulet hela helgen och tidvis regn. Inte det roligaste väder kanske, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

Annons

Tidigare i veckan gjorde sig vintern påmind på allvar i Skåne då temperaturerna kröp en bra bit under nollan och det tog en rejäl stund att få åtminstone de bilar som parkerats utomhus isfria.

Från torsdagen krånglar sig kvicksilver uppåt och under helgen kan det bli uppåt åtta grader på sina håll.

– Det är mildare luft som rör sig inåt, så det kommer inte att vara så kallt som i början av veckan. Men det kommer också att vara blött.

Redan under fredagen kommer det första regnområdet in över Skåne. Störst chanser till uppehåll väntas under lördagen, men under söndag regnar det på nytt, då med större intensitet.

Även om temperaturen nattetid kan bli nära nollgradig ser det ut som att riskerna för halka är relativt små under den kommande helgen. En blick in i nästa vecka avslöjar att inte mycket händer på väderfronten. Också då väntas molnen ligga kvar och det ser även ut som om mer regn är på ingång.

– Väderläget med mycket moln och tidvis regn ser ut att stanna ytterligare några dagar, säger meteorolog Henrik Reimer.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons