Slopa indragningen av bussarna!

Det är ju lätt att förstå att Skånetrafikens trafikutvecklare kommer med sådana uppseendeväckande idéer som att slopa Ljungdalaslingan.
Man måste ju synas för att bekräfta att behovet av dessa tjänster finns. Men det är mer svårt att förstå att vår kommuns företrädare är så positiva till denna indragning.

En del säger sig hört att det är ett led i de besparingar vår kommun nu måste genomföra. Mindre kollektivtrafik leder så klart till lägre kostnader för denna.
Det är väl kanske rimligt att även miljön får stryka lite på foten när besparingsbehoven är så stora. Ökade kostnader hamnar nu istället på Ljungdalaborna som får använda sina bilar mycket oftare för sina resor till centrum. Det är väl inte helt fel, alla måste ju dra sitt strå till stacken.

Men nu krävs det ju att antalet centrala parkeringsplatser utökas rejält. Tidigare kunde man ju hamna mitt i centrum när man tog bussen.
Alla har ju inte möjligheter att gå ganska långa sträckor från parkeringsplatserna som ligger lite avsides, inte minst med sina varukassar.
Vi måste ju verkligen värna om de butiker som finns kvar i centrum.
Det ökade behovet av centrala parkeringsplatser skulle lämpligen kunna lösas med en total ombyggnad av Nytorget.
Där finns många ytor som skulle kunna bli många fler parkeringsplatser och då är man lika nära centrum som där man hamnade när man tidigare tog bussen.

Skulle gärna se att våra kommunföreträdare öppnade munnen och berättar hur man tänker lösa detta och varför man fortfarande är så positiva till indragning av Ljungdalaslingan.
Det har säkert gått så mycket prestige i detta att någon omprövning inte blir aktuell. Trots många utmärkta alternativa förslag som framförts inte minst i denna tidning.
Så nu gäller det att få på vinterdäcken innan indragningen sker den 10 december.

Dagens fråga

Har du bra munhälsa?

Loading ... Loading ...