När jag blev en papegoja, av Håkan Jaensson

Boktips

När jag blev en papegoja
Håkan Jaensson
Alfabeta
Åkes pappa flyttar ut, han har träffat en ny kvinna. Hon är rik och bor fint. Mamma är arg, ledsen och blir lätt irriterad över de frågor Åke ställer om hur allt nu ska bli. Hon tycker att Åke är tjatig, han tjatar som en papegoja. Åke försöker att inte vara i vägen och att inte fråga för mycket, men det är svårt. Han tappat aptiten, äter som en fågel säger mamma, kläderna börjar bli för stora och en kväll när det är fullmåne känner han hur det värker i hela kroppen, han förvandlas. Hur ska det nu gå? Med humor berörs ämnet om hur det kan bli när föräldrar skiljer sig och vad vikiga kompisar är. För åldersgruppen nio till tolv år.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...