Vulkanen och monsterbrandbilen, av Daniel Sjölin och Simon Jannerland.

Boktips

Vulkanen och monsterbrandbilen
Daniel Sjölin
Simon Jannerland
Bonnier Carlsen

Det börjar som en riktigt tråkig dag för bästisarna Ivar och Charlie är osams. Allt för att Charlies älsklingskoala hamnat på botten av sjön när de bägge kompisarna bråkade. Då hörs ett tjut som förvandlar resten av dagen till en riktig actiondag. Det är brandlarmet som låter, dags att plocka fram mosterbrandbilen. Det måste göras en brandgata rakt igenom stan och plötsligt måste det beslutas om vilka byggnader som ska räddas och vilka som får brinna upp. Charlie och Ivar har inte tid att vara osams längre, nu står hela staden i lågor! Boken vänder sig till förskoleåldern och bjuder på häftiga bilder och spänning på varenda uppslag. Författarna har tidigare gett ut Stormen och monstertrucken.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tänker du rösta i EU-valet?

Loading ... Loading ...