Annons

Amerikansk back förstärker Glimma

Sport • Publicerad 5 december 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Anthony Parisi.
Foto: Glimma HK
Anthony Parisi. Foto: Glimma HK

– Precis vad vi har letat efter! Skönt att det har löst sig, säger Glimmatränaren Johan Sandmark som hade Parisi på provträning i fredags.

Sandmark gillade vad han såg och på tisdagskvällen skrev Glimma kontrakt med den 195 centimeter långe och 98 kilo tunge amerikanen som hämtas från Olofström.

Annons

– Han är en stor stark back som har sina främsta kvaliteter i defensiven, beskriver Glimmatränaren nytillskottet som breddar och spetsar truppen.

Parisi korsade Atlanten i höstas, för att spela i VG Hockey – det kortlivade KHL-satsande projektet med Sandviken som bas. Men redan innan första matchen var spelad gick föreningen i graven och importerna skingrades för vinden. Anthony Parisi hamnade då i division två-klubben Olofström.

– Han spelade 13 matcher i rad i Olofström där han var bland de sex backarna, så han har fått speltid, förklarar Sandmark som tipsades om backen av Blekingeklubben.

”Sankan” är helnöjd.

– Det känns riktigt kul.

För Glimma existerar bara ett mål:

– Nu är det fortsättningsserien vi hamnade i och då får vi jobba efter de förutsättningarna. Vi måste komma etta i serien och det är det vi siktar på.

Rent sportsligt lockade Alltrean men det finns en annan sida av myntet.

– Fördelen med Alltrean är att man möter starkt och tufft motstånd hela tiden. Nackdelen är ekonomin, det är väldigt tufft att åka upp till Norrköping en vardag. Det kan bli förödande för en division tre-klubb.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons