Annons

Dennis undvek slukhålen

Sport • Publicerad 5 december 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
En stilstudie av FCMK Hässleholms Dennis Persson under en av dagsträckorna. Det blev betydligt besvärligare sedan när mörkret och dimman lade sig över banan. FOTO: CROSSMOR
En stilstudie av FCMK Hässleholms Dennis Persson under en av dagsträckorna. Det blev betydligt besvärligare sedan när mörkret och dimman lade sig över banan. FOTO: CROSSMOR

Dennis Persson, från Röe nordost om Vankiva, betecknar sig som en ren motionär inom endurosporten. Han har under sina två år som enduroförare redan hunnit köra de stora svenska tävlingarna.

– Jag körde Klassikern redan första året, berättar Dennis Persson.

Annons

Vilket innebär att man kör Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National samma år.

I år valde Persson att hoppa över tävlingen på Gotland, som gick för en månad sedan, för att helt koncentrera sig på Novemberkåsan som i år kördes vid Vimmerby.

– Det var en annorlunda terräng jämfört med Gotland. Det var gott om sten på banan men jag klarade mig utan någon punktering eller annan form av haveri.

– Banan hade varit frusen under veckan men då det var sex plusgrader natten före tävlingen så blev det riktigt blött. Det mildare vädret innebar att det blev en massa slukhål. Det var många förare som flög framlänges över styret då de hamnade i dessa. Men jag klarade mig då jag inte hade så brått som motionär. Jag hade dessutom spanat av banan innan loppet.

FMCK-föraren körde loppet på tiden 10.17,50 och placerade sig på 103:e plats.

– Men jag var ute under ännu längre tid då man får lägga till transporterna, tillägger Dennis Persson.

Hur känns det i kroppen efter loppet?

– Jag är lite mör men ändå förhållandevis okej. Jag hade lite problem under själva loppet då jag skadade armen under den första halvan. Något jag fick lida för resten av tiden.

Något som var ett litet problem under loppet var sikten. Då det var bitvis dimma så funkade det inte så bra med glasögonen som immade igen.

– Därför körde jag 90 procent av loppet utan dem.

Annons

– Jämfört med Gotland Grand National tyckte jag kåsan var mycket värre. Bland annat så är ju tiden vi kör betydligt längre.

Dennis Persson hade ett helt litet team med sig till Vimmerby. Klubbkamraten Charlie Thuresson hjälpte till med en del av logistiken.

– Då jag hade lite varmare kläder på transportsträckorna körde han med och samlade upp dem vid de olika etapperna, berättar Persson som även hade involverat familjen i servicearbetet.

– Min dam, syster och bror hjälpte till i depån

FMCK Hässleholm hade ytterligare två åkare med i Vimmerby. För Peter Lagerberg blev det en 105:e plats bland de 119 som fullföljde medan Carl Andersson var tvungen att bryta.

Vann kåsan gjorde Albin Elowsson, FMCK Skövde, som segrade på tiden 6.59,55. Det var för övrigt andra året i rad som han vann tävlingen.

Tvåa kom den åttafaldiga kåsavinnaren Joakim Ljunggren, Karlskoga, sex minuter efter segrande Elowsson.

Före detta FMCK Hässleholmsföraren Emil Andersson, som numera kör för MK Tranan i Strömsnäsbruk, blev 15:e man.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons