Camilla Persson, ordförande i Sösdala Simklubb och Wilma Renud tränare, samtalar med Lars Johnsson (M), Hanna Nilsson (SD) och Robin Gustavsson (KD i ett försök att rädda byns simhall. Foto: Hans Bryngelson
Simmarna Nima Arends och Mattias Wilson, S-politikern Joachim Fors, Camilla Persson, Philip Hecktor, Wilma Renud samt S-politiikern Lena Wallentheim. Alla vill ha simhallen kvar. Foto: hans Bryngelson

Ett sista halmstrå för att rädda simhallen

Hässleholm Med 2 735 namn bakom sig har nu Sösdala simklubb gjort ett sista? försök att få politikerna att rädda simhallen i byn.
Allt tyder dock på att de borgerliga partierna, utom C, får igenom sin budget i morgon med stöd från Sverigedemokraterna. I den budgeten finns inga pengar till att renovera simhallen i Sösdala.

När Camilla Persson, ordförande i Sösdala simklubb, mötte tre av politikerna bakom den kommande budgeten, Lars Johnsson (M), Robin Gustavsson (KD) samt Hanna Nilsson (SD), var det med tårar i ögonen som hon överlämnade namninsamlingen.
– Jag önskar med hela mitt hjärta att någon kan göras för att rädda vår simhall, sade hon till de tre politikerna och hade med sig unga simmare från klubben för att tydliggöra vilka som drabbas av en nedläggning av simhallen.

Enligt de tre politikerna hon mötte finns det i dagsläget inget som kan rädda simhallen. Kommunens pengar räcker helt enkelt inte till. Robin Gustavsson ifrågasatte om kommunen verkligen kan driva fyra simhallar.
– Det här är ett jättetungt beslut, inte något vi önskar, inflikade Lars Johnsson (M) och tillade att kommunen trots allt måste se till den ekonomiska helheten.
Robin Gustavsson konstaterade också att han förstod frustrationen hos många av de som drabbas av de kommande tuffa ekonomiska åtgärderna. Men han menade också att ”ingen vill ha en budget som inte går ihop”.
Hanna Nilsson från Sverigedemokraterna erkände att hon legat sömnlös och brottats med problemen kring Sösdala simhall. Men hon ser inte några möjligheter att undvika en stängning så länge inte kommunen har bättre ekonomi. En minskad invandring, ser hon som en lösning på den ekonomiska situationen.

Med när Camilla överlämnade protestlistorna var också delar av oppositionen på plats.
Socialdemokraterna Joacim Fors och Lena Wallentheim, tillsammans med Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet vill satsa på simhallen i Sösdala. En skattehöjning på 45 öre skulle hjälpa, enligt dem.
Sösdala simhalls framtida öde spikas definitivt i morgon när kommunfullmäktige beslutar om 2019 års budget och flerårsplanen. Om inte någon ”tomte” med pengar dyker upp blir det ett negativt beslut för simhallen, byn, simmare och barnfamiljer i Sösdala.

Läs mer:

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Tycker du om pommes frites?

Loading ... Loading ...