Annons

First Aid Kit bland Musikhjälpens första gäster

Kultur och Nöje First Aid Kit, Molly Sandén, Familjen, David Batra, Sven Melander, Sissela Benn, Zekira Musovic och många, många fler. På onsdagen avslöjades vilka som kommer att gästa Musikhjälpens glasbur i Lund nästa vecka.
Publicerad 5 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

På kvällen måndag 10 december kliver Musikhjälpens programledare Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz in i glasburen på Stortorget i Lund för att bli kvar där i 144 timmar. På onsdagen avslöjades också vilka artister och andra gäster som kommer att göra dem sällskap och även några av deauktioner, tävlingar och annat som kommer att genomföras – allt för att samla pengar till årets tema ”Alla har rätta att funka olika!”.

De allra första timmarna i buren får programledarna sällskap av First Aid Kit, Joy, Panda da Panda och även Molly Sandén, som själv var programledare för Musikhjälpen förra året.

Annons

I samband med att glasburen invigs blir det också en stor fest på Stortorget där lokala artister som Chimurenga, Ayla, Eka Scratch, Djurparken och Dirty Jens spelar.

Glasburengästerna består inte enbart av musiker och sångare utan även till exempel humorartister som David Batra, Sissela Benn. Johan Wester, Emma Molin och Henrik Dorsin, skådespelare som Alba August och systrarna Happy och Felicia Jankell, skådespelaren och regissören Sven Melander, en Fråga Lund-panel, författare som Beppe Singer och Mats Strandberg och FC Rosengårds målvakt Zekira Musovic. Under Musikhjälpen arrangeras också ett antal auktioner till förmån för årets tema och där kan man till exempel bjuda på ett unikt konstpaket från Lars Lerin med lärlingar, att träffa Tuva Novotny och Pernilla August och upplev galapremiären av Britt-Marie var här eller att spela tv-spel med John Guidetti, Victor Nilsson Lindelöf och SAMI.

Det blir också ett antal tävlingar under veckan där man till exempel kan vinna att vara med på ett pyjamasparty i glasburen tillsammans med Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Dahlström från podden ”Livet på läktaren”.

Annons

Söndag 16 december släpps programledarna ut ur glasburen igen och då återstår att se hur mycket pengar som samlats in.

bild 1/4
Skånska Sissela Benn är en av många humorartister som gästar årets Musikhjälp. Foto: TT
First Aid Kit gästar Musikhjälpens glasbur under de första timmarna på måndag. Foto: TT
Molly Sandén var en av Musikhjälpens programledare förra året och nu är hon tillbaka som gästande artist på måndagen. Foto: TT
Ett antal auktioner kommer som vanligt att hållas under Musikhjälpenveckan. Bland annat kan man bjuda på att få träffa Tuva Novotny och Pernilla August (bilden) och upplev galapremiären av Britt-Marie var här. Foto: TT
Skånska Sissela Benn är en av många humorartister som gästar årets Musikhjälp. Foto: TT
First Aid Kit gästar Musikhjälpens glasbur under de första timmarna på måndag. Foto: TT
Fakta:

Musikhjälpens gäster 2018:

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons