Annons

Polisen varnar efter nya fall av åldringsbrott

hässleholm/vinslöv På tisdagen blev två äldre kvinnor bestulna när okända personer lurade sig in i deras bostäder. Nu manar polisen till försiktighet.
Hässleholm • Publicerad 5 december 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var runt 17-tiden som två kvinnor i 90-årsåldern fick påhälsning av tjuvar.

Hos den ena kvinnan, som bor i Vinslöv, var det en ensam gärningsman som förmådde henne att släppa in honom i bostaden. När han gått upptäckte kvinnan att cirka tusen kronor i kontanter försvunnit.

Annons

Kort därpå får en kvinna i centrala Hässleholm ett liknande besök. Denna gång är det två okända män som lurar sig in i hennes hem. I det fallet är det dock oklart vad som stals.

Den senaste tiden har åldringsbrotten ökat något i nordöstra Skåne och Blekinge, förklarar Magnus Vendler på Hässleholmspolisen:

– Det här är de två fall vi haft i Hässleholm, men det har inträffat liknande händelser på andra håll i polisområdet och det har ökat litegrann.

I ovan nämnda fall framgår det inte av polisanmälan vad gärningsmännen har sagt för att bli insläppta, men vanligt förekommande är att påstå sig komma från exempelvis hemtjänsten.

– Det finns lite olika varianter, som att man ska kolla el-mätaren, vattnet eller att man kommer från sjukvården. Vi vill gärna uppmana de äldre att vara försiktiga med vem de släpper in, säger Magnus Vendler.

Louise Sillén Herzegh louise.sillen-herzegh@nsk.se
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons